Maurice de Hond toch weg

Maurice de Hond werd weggestuurd, vocht zich terug, maar stapt alsnog op als bestuursvoorzitter van het internetbedrijf Newconomy. ,,Ik ben eindverantwoordelijk voor de teleurstellende resultaten'', zei hij vanochtend in een toelichting. ,,Ik kan weinig meer voor Newconomy betekenen.''

De onderneming maakte vanochtend een verlies bekend van ruim 50 miljoen gulden over het afgelopen halfjaar. Beleggers reageerden teleurgesteld. Newconomy ging vorig jaar voor 10,50 euro naar de beurs, maar de koers is na de crisis in de internetsector gekelderd tot iets meer dan een eurodubbeltje. Vanochtend verloor het bedrijf nog eens een kwart van zijn beurswaarde.

Oprichter De Hond voelt zich sinds zijn tijdelijke schorsing begin dit jaar beperkt in zijn manoeuvreerruimte. ,,Mijn geloofwaardigheid was aangetast, zowel tegenover de buitenwereld als tegenover de medewerkers van Newconomy.''

Van de 22 medewerkers zijn er nog zes over. Directie en commissarissen van Newconomy, onder wie oud-politici Hans Wiegel en Koos Andriessen, beraden zich over de toekomst van het bedrijf.