Excuses LeMond aan Armstrong

Drievoudig Tourwinnaar Greg LeMond heeft zijn landgenoot Lance Armstrong zijn verontschuldigingen aangeboden voor de uitlatingen die hij heeft gedaan over de samenwerking tussen Armstrong en de Italiaanse arts Ferrari. Volgens LeMond zijn zijn uitspraken uit hun verband getrokken. LeMond zei in een interview dat hij Ferrari ,,een gezwel in de sport'' vindt. Ferrari is in twee rechtszaken verwikkeld voor verstrekking van verboden middelen. ,,Het is triest dat Lance al vijf jaar met hem samenwerkt'', zou LeMond in het vraaggesprek hebben gezegd, ,,en op dit moment kunnen we daarom niet met zekerheid zeggen dat Lance clean is''. Armstrong reageerde na publicatie teleurgesteld op de uitlatingen van zijn idool. LeMond reageert daarop nu met een schriftelijke verklaring. `Lance is een groot kampioen, hij heeft geen dope gebruikt.'