Boetes voor vervoer illegalen door tunnel

De Britse regering wil Eurotunnel, de maatschappij die het vervoer door de Kanaaltunnel verzorgt, een boete opleggen van 2.000 pond (ruim 7.000 gulden) voor elke illegaal die via de tunnel Groot-Brittannië weet te bereiken. Op die manier moet volgens het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken de veiligheid in de zogeheten Chunnel worden verbeterd. Om de boete te kunnen opleggen is een amendement nodig in de immigratiewet. In tegenstelling tot andere transporteurs, is Eurotunnel tot nu toe vrijgesteld van het betalen van boetes voor het vervoeren van illegalen. De maatschappij heeft gisteren aangekondigd in beroep te gaan als het amendement wordt aangenomen. Eurotunnel zegt al 3 miljoen pond (ruim 10 miljoen gulden) te hebben geïnvesteerd aan veiligheidsmaatregelen. Volgens officiële cijfers kwamen vorig jaar bijna zevenduizend illegalen Groot-Brittannië binnen met de kanaaltrein.