Vuilniswagens in Breda verfraaid met kunst

Door vuilniswagens te verfraaien met kunstuitingen hoopt de gemeente Breda dat inwoners van de stad nog meer belangstelling krijgen voor het gescheiden aanbieden van afval. Ruim honderd studenten van de academie voor beeldende kunsten `Sint Joost' in Breda maakten tijdens een werkweek in april ontwerpen die de inzamelvoertuigen moeten opwaarderen. De ontwerpen zijn vanaf zaterdag 25 augustus te zien in het Centrum voor Beeldende Kunsten De Beyerd in Breda. Die dag worden ook de drie eerste wagens met een kunstuiting erop tentoongesteld. In 2002 worden veertien andere wagens onder handen genomen en in 2003 de overige vijftien. De wagens worden niet beschilderd, maar beplakt met grote stickers. Zoals het een milieuvriendelijke stad betaamt, worden de stickers gemaakt met milieuvriendelijke verf.