Verrassende winst Venezuela op Uruguay

Venezuela heeft buurland Brazilië gisteren een dienst bewezen door in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiestrijd Uruguay met 2-0 te verslaan. Brazilië, dat vandaag thuis aantreedt tegen Paraguay, deelt de vierde plaats met Uruguay.

De Brazilianen hebben een wedstrijd minder gespeeld dan Uruguay en beschikken bovendien over een beter doelsaldo. In de groep van tien landen plaatsen de eerste vier landen zich voor het wereldkampioenschap. De nummer vijf moet beslissingswedstrijden spelen tegen Australië.

Ruberth Moran en Alexander Rondon scoorden in de havenstad Maracaibo voor Venezuela, dat al is uitgeschakeld en gisteren pas de tweede zege in veertien wedstrijden behaalde. Sinds 1965 heeft Venezuela pas vier keer gewonnen in een WK-kwalificatietoernooi.

In de Chileense hoofdstad Santiago speelden Chili en Bolivia gisteren met 2-2 gelijk. Marcelo Salas, die na een afwezigheid van maanden zijn rentree in de nationale selectie maakte, scoorde twee keer voor Chili. Zowel Chili als Bolivia is zo goed als uitgeschakeld voor de eindronde van het WK voetbal volgend jaar in Japan en Zuid-Korea.

Vandaag staan naast Brazilië-Paraguay ook de wedstrijden Ecuador-Argentinië en Colombia-Peru op het programma. De Argentijnen kunnen zich bij winst op Ecuador als eerste land van Zuid-Amerika plaatsen voor het wereldkampioenschap. Colombia, winnaar van de Copa América, moet winnen om uitzicht op kwalificatie te houden.