Schneider vertrekt als topman UPC

Mark Schneider treedt terug als bestuursvoorzitter van UPC, zo heeft het kabelbedrijf gistermiddag bekend gemaakt. UPC, dat het afgelopen jaar 95 procent van zijn beurswaarde is kwijtgeraakt, maakte ook bekend 1.500 banen te zullen schrappen.

Schneider vertrekt naar eigen zeggen om persoonlijke redenen. Zijn vrouw wilde na vijf jaar terug naar de Verenigde Staten. Schneider blijft zijn functie uitoefenen totdat een nieuwe bestuursvoorzitter is gevonden. Onder de Amerikaan voerde UPC een agressieve expansiestrategie. Het kabelbedrijf heeft een nettoschuld van 8 miljard euro.

Schneider zal na zijn aftreden zitting gaan nemen in UPC's raad van commissarissen. Bij de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering zal hierover worden gestemd.

Het komende halfjaar schrapt UPC 1.000 tot 1.500 banen bij het onderdeel Distribution in Europa. Het gaat om 15 procent van het totale werknemersbestand. In het eerste halfjaar heeft het bedrijf al 500 banen bij dat onderdeel gesaneerd. De ontslagronde volgt na het installeren van een nieuw computersysteem, waardoor efficiënter kan worden gewerkt.