Monument voor Marietje Kessels

Exact 101 jaar na de gewelddadige dood van fabrikantendochter Marietje Kessels wordt 22 augustus in Tilburg een monument onthuld dat haar naam draagt. Het monument is een initiatief van drie Tilburgse moeders en staat volgens hen symbool voor alle kinderen die het slachtoffer zijn van geweld. De 11-jarige Marietje Kessels werd op 22 augustus 1900 verkracht en vermoord gevonden in de inmiddels gesloopte Noordhoekse Kerk. De moord is nooit opgelost en de zaak is uitgegroeid tot een Tilburgse legende. Het in brons gegoten monument komt in een speelparkje, niet ver van de plek waar Marietje Kessels werd gevonden. Het is een ontwerp van de Tilburgse kunstenaar Guido Geelen en heeft 100.000 gulden gekost. Tilburg heeft er 20.000 gulden aan bijgedragen, de rest komt van sponsors.