Indiase roergebakken spinazie

Was de spinazie grondig en slinger hem dan in porties droog in een slacentrifuge.

Pel de tenen knoflook, snijd ze doormidden en verwijder eventueel de groene kiempjes binnenin. Snijd de knoflook dan in flinterdunne plakjes. Zet weg.

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op een middelhoog tot hoog vuur. Doe er, wanneer de olie zeer heet is, de gedroogde chilipeper in en roerbak circa 30 seconden tot de peper diep donkerbruin wordt. Voeg het mosterdzaad toe en leg dan meteen het deksel op de pan omdat de zaadjes vrijwel onmiddellijk zullen gaan poffen. Voeg na circa 30 seconden, wanneer de mosterdzaadjes uitgepoft zijn, de plakjes knoflook toe. Roerbak 30 seconden tot 1 minuut tot de knoflook goudgeel is. Draai het vuur zo nodig wat lager, omdat de knoflook zeker niet te donker mag worden.

Doe de spinazie met een handvol tegelijk in de wok en schep door het gekruide oliemengsel. Schep er wanneer de bladen iets geslonken zijn telkens meer spinazie door tot u alle spinazie toegevoegd hebt. Schep er ten slotte zeezout naar smaak door en laat alles op een hoog vuur al omscheppend kort bakken. Schep de spinazie met een schuimspaan uit het kooknat en doe in een decoratieve schaal. U kunt het meteen serveren, of op kamertemperatuur opdienen.

    • Kim Maclean