Strippende soldaten

Het Israëlische leger heeft een nieuw wapen ontwikkeld in de strijd tegen Palestijnse demonstranten. Dit meldt een van de belangrijkste Palestijnse kranten, al-Hayat al-Djadida, het Nieuwe Leven. Het dagblad meldde gisteren op de voorpagina dat Israël sinds kort vrouwelijke striptease soldaten inzet.

Wanneer Palestijnse demonstranten met hun stenen en molotov-cocktails de Israëlische soldaten in de verdediging dringen, stelt de krant, dan trekken de Israëliërs zich tegenwoordig terug en maken de militairen plaats voor een vrouwelijke collega. Deze trekt vervolgens langzaam haar kleren uit.

De Palestijnse jongens raken door dit tafereel geheel gehypnotiseerd en vergeten nog langer stenen te gooien. Plotseling haalt dan de soldate een wapen tevoorschijn en opent ze het vuur op de menigte, aldus de krant die onder directe controle staat van de Palestijnse leider Yasser Arafat.

Een woordvoerder van het Israëlische leger noemde het artikel in al-Hayat al-Djadida gisteren ,,een volstrekt belachelijk verhaal''.