Najaar 2002 mag Pakistan weer kiezen

Volgend jaar oktober wordt de democratie in Pakistan hersteld met parlementsverkiezingen en verkiezingen voor provinciale raden. President Pervez Musharraf heeft dat vandaag bekendgemaakt. De stembussen gaan ,,ergens tussen 1 en 11 oktober'' 2002 open.

In een toespraak tot nieuwe districtsbestuurders, ter gelegenheid van de Pakistaanse onafhankelijkheidsdag, zei de generaal dat de voorbereidingen voor de verkiezingen op 8 september beginnen. Musharraf greep op 12 oktober 1999 de macht. Het Hooggerechtshof gaf hem later opdracht rond de derde verjaardag van de staatsgreep verkiezingen te houden en de democratie te herstellen.

De militaire leider maakte niet duidelijk, of meer dan één partij tot de stembusstrijd wordt toegelaten. In het verleden heeft hij gezegd dat aan verkiezingen gevestigde politieke partijen mogen deelnemen.