Teamarts Plemper stapt op bij Oranje

Teamarts Huib Plemper van het Nederlands elftal heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn taken neer te leggen. In overleg met bondscoach Louis van Gaal, stelt de voetbalbond KNVB.

Een verschil van inzicht over de uitvoering van enkele taken van de medische begeleiding ligt ten grondslag aan de beslissing, zo heeft de KNVB in een persverklaring laten weten. Volgens Plemper daarentegen is van een conflict met Van Gaal geen sprake. ,,Dit speelt al langer'', is het enige dat hij daarover kwijt wil.

In de aanloop naar het EK van vorig jaar stapten fysiotherapeuten Rob Ouderland en Ricardo de Sanders op na een conflict met toenmalig bondscoach Frank Rijkaard over de toevoeging van Leo Echteld aan het medisch team. Die geldt als de vertrouwensman van spelers als Kluivert, Davids en Bogarde. Plemper was destijds ook fel gekant tegen de komst van Echteld en schreef daarover, met Ouderland en De Sanders, een brief aan de KNVB-directie.

Ouderland keerde na het toernooi op verzoek van Van Gaal terug, terwijl Echteld bleef. Voorlopig is Ronald Staal, chirurg in Bergen op Zoom, toegevoegd aan de medische staf. Onduidelijk is de toekomst van Plemper. ,,Ik blijf bij de KNVB. Of ik terugkeer als teamarts? Dat ligt aan Van Gaal.''