Strafdossier-Gil deels ontvreemd

Uit de justitiële dossiers in de strafzaken tegen burgemeester Jesús Gil y Gil van de Spaanse badplaats Marbella, tevens eigenaar van de tweede-divisie voetbalclub Atlético Madrid, zijn eind vorige week zeker 20.000 pagina's ontvreemd. Bovendien bleek een groot deel van de gegevens over deze zaken uit de justitie-computer gewist. Justitie spreekt van een regelrecht schandaal. Gil y Gil, die verdacht wordt van grootscheepse fraude met gemeenschapsgeld, ontkent iets met de diefstal te maken te hebben. De gewiste elektronische informatie is inmiddels achterhaald; de papieren stukken, waaronder mogelijk cruciale bewijsstukken, zijn nog steeds spoorloos. De politie vond geen sporen van braak en zoekt de dader(s) daarom onder medewerkers van het openbaar ministerie en de rechtbank die toegang tot de dossiers hadden.