Richard Krajicek stelt rentree weer uit

Richard Krajicek heeft zijn rentree in het internationale tenniscircuit opnieuw uitgesteld. De Nederlander heeft zich op het laatste moment afgemeld voor het toernooi in Washington dat vandaag begint. In het schema was hij gekoppeld aan de Spanjaard Vicente. ,,Krajicek heeft hier een aantal dagen op de banen getraind, maar hij durft het toch nog niet aan'', zei een woordvoerster van het toernooi in Washington. ,,Zijn elleboog voelt nog steeds niet goed.''

Krajicek heeft eind maart in Amerika een operatie aan het gewricht ondergaan. Aanvankelijk hoopte hij eind juli in Los Angeles weer zijn opwachting te kunnen maken. Daarna was Cincinnati het doel, maar nu komt ook Washington nog te vroeg. Krajicek is in Amerika wel op controle geweest bij dokter Nirschl, die de operatie aan de elleboog uitvoerde. De arts was tevreden, maar Krajicek wil met zijn rentree geen enkel risico nemen. Het is onzeker of hij bij het US Open in New York, dat over twee weken begint, zijn opwachting wel kan maken.

Gustavo Kuerten keerde gisteren terug aan de top van het klassement in de Champions Race door het toernooi in Cincinnati op zijn naam te schrijven. De 24-jarige Braziliaan was gisteren in de finale veel te sterk voor de Australiër Patrick Rafter. `Guga' zegevierde binnen een uur met 6-1 en 6-3. Een half uur eerder had de Braziliaanse baseliner zijn door regen afgebroken halve finale tegen Tim Henman gewonnen. Het was alweer de zesde toernooizege in dit jaar voor Kuerten, die na het bereiken van de halve eindstrijd in Cincinnati al zeker was van zijn terugkeer op de eerste plaats ten koste van André Agassi. De Amerikaan lag er al in de eerste ronde uit bij het zevende toernooi van de Masters Series, die uit negen evenementen bestaat.

Bij de vrouwen was Lindsay Davenport de sterkste in het toernooi van Los Angeles. In de finale versloeg de Amerikaanse haar vermoeide landgenote Monica Seles in twee sets: 6-3 en 7-5. De winnares neemt de komende twee weken rust om zich te prepareren op het US Open dat eind deze maand in New York begint. Ook Martina Hingis last een pauze in. De Zwitserse nummer 1 van de wereld verloor zaterdag voor de tweede keer binnen een week van de opgebloeide routinier Seles. De 20-jarige diva ging in drie sets onderuit: 6-3, 1-6 en 6-4. Hingis, die na Wimbledon klaagde over rugpijn, bleek in Los Angeles last te hebben van haar voeten. In Florida gaat ze revalideren.

Miriam Oremans en Raemon Sluiter hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het veroveren van de landstitel voor clubteams door hun tennisvereniging Halfweg. De beide Nederlandse toppers bleven tijdens de playoffs in het weekeinde ongeslagen. Zaterdag werd het Amsterdamse Popeye Goldstar met 4-2 verslagen. Gisteren bereikte Halfweg in de finale tegen titelhouder TRG/De Manege een beslissende voorsprong van 4-1, waarna het mannendubbel niet meer uitgespeeld hoefde te worden. De finale moest vanwege de aanhoudende regen in een sporthal worden uitgespeeld. Op de indoorbaan was vooral Oremans in het voordeel tegen de Spaanse gravelspecialiste Montolio.