Redding nabij voor Den Bosch

Het topbasketbal in Den Bosch is gered, zo meldde het Algemeen Nederlands Persbureau dit weekeinde. De oude stichting topbasketbal Den Bosch werd eerder deze maand failliet verklaard. Basketbalclub EBBC lijkt nu toch weer opnieuw verder te kunnen gaan. Het nieuwe bestuur moet de komende week nog wel een dekkende begroting indienen bij de Federatie Eredivisieclubs Basketbal .(FEB)

Burgemeester A. Rombouts van Den Bosch heeft zich de afgelopen dagen ingezet voor het behoud van de basketbalclub, die na het afgelopen seizoen een aantal sponsors had zien vertrekken. Het bedrag dat de club bij elkaar dient te krijgen om voor een licentie voor volgend seizoen in aanmerking te komen bedraagt zo'n 550.000 gulden.

Rombouts van Den Bosch liet weten dat de problemen te overzien zijn. ,,Het probleem is minder groot dan vorig jaar bij FC Den Bosch toen we over miljoenen guldens praatten'', zei Rombouts tegen het ANP. ,,De helft van het bedrag lijkt al binnen. De rest komt binnen een paar dagen bij elkaar, daar ben ik van overtuigd.''

Het optreden van de gemeente Den Bosch is opvallend omdat zij de grootste schuldeiser was van de failliete stichting. Rombouts hoopt dat er nu een duurzame club wordt neergezet.

Het voorlopige bestuur van de nieuwe topbasketbalclub in Den Bosch bestaat uit vier man. D. Lips, T. Moonen, adviseur Th. Schlaman en advocaat M. Bannenberg uit Den Bosch. Hun eerste prioriteit is de eredivisie-licentie voor komend seizoen binnen te halen. Daarna moeten zij de club de komende maanden in goede banen leiden en een permanent bestuur gaan vormen. In de toekomst treden de vier — die zichzelf nu een commissie van wijze mannen noemen — toe tot een soort Raad van Commissarissen.

Advocaat Bannenberg, één van de wijze mannen, wil zich desgevraagd nog niet uitlaten over de toekomstplannen van EBBC.

De burgemeester is positief over de toekomst van het basketbal in Den Bosch. Is de club daadwerkelijk gered?

M. Bannenberg: ,,U moet een broedende kip niet storen.''