Pony zwaar mishandeld

Onbekenden hebben zaterdagnacht een pony uit een weiland in het Zeeuws-Vlaamse Hulst zodanig mishandeld dat het dier moest worden afgemaakt. Zondagochtend tijdens het voeren bemerkte de eigenaar dat een van de pony's een been had gebroken. De eigenaar, die zes pony's in het weiland heeft lopen, belde de dierenarts. Deze vermoedde dat het dier was mishandeld, omdat de pony uit zijn mond bloedde en er plukken haar uit de vacht waren getrokken. In het weiland lag ook een grote baksteen. De precieze toedracht is nog niet duidelijk, zegt dierenarts De Bruin. ,,De pony is geslagen met een ijzeren staaf of hij is in paniek gevlucht en heeft zich gestoten toen hij over een obstakel sprong'', denkt De Bruin. De dierenarts vermoedt dat het dier geslagen is, omdat hij een grote striem aan de zijkant van zijn been had. Ook zat de botbreuk op een ongebruikelijke plaats, namelijk net boven de knie. De 68-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. Hij verzucht: ,,Mensen die zoiets doen zijn ziek in hun hoofd.'' De politie meent dat sprake is van een incident en heeft geen idee wie de daders zijn.