Bestuur van Amstelland gewijzigd

De beursgenoteerde ontwikkelingsmaatschappij Amstelland voert ingrijpende wijzigingen door in het bestuur. De bestuursvoorzitter wordt vervangen en de raad van commissarissen wordt ingekrompen. De veranderingen zijn een direct gevolg van de afslanking van het concern.

Een jaar geleden had NBM Amstelland nog 11.000 medewerkers. In november vorig jaar verkocht het bouw-, handels- en projectontwikkelingsconcern de bouwactiviteiten aan bouwgigant BAM, vanaf dat moment BAM NBM geheten.

In juli van dit jaar werden de handelsactiviteiten ook van de hand gedaan. Amstelland heeft nu 300 werknemers en richt zich alleen nog op de ontwikkeling van woningen, kantoren en winkels.

Directievoorzitter André Baar wordt vervangen door Klaas de Ruiter (58), die al leiding gaf aan de ontwikkelingsdivisie van het vroegere NBM Amstelland.

Baar wordt commissaris van het concern. Vier leden van de raad van commissarissen treden af, waarmee de nieuwe raad uit slechts drie personen zal beslaan. ,,Het kleinere Amstelland heeft een minder breed bestuur nodig'', zegt een woordvoerder over de versmalling. Naast Baar is onder meer oud-Philips-voorman Cor Boonstra commissaris bij Amstelland.