Argentinië wil extra geld lenen van IMF

Argentinië heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dit weekeinde om extra leningen verzocht bovenop het pakket van bijna 14 miljard dollar (34 miljard gulden) dat het fonds al heeft toegezegd. Maar volgens de Argentijnse Minister van Financiën, Daniel Marx, zal het nog ,,verscheidene weken'' duren eer de partijen een akkoord bereiken. Buenos Aires zou 9 miljard dollar extra willen lenen. Het IMF heeft al toegezegd dat Argentinië een lening van 1,2 miljard dollar, die in september beschikbaar zou komen, nog in augustus kon opnemen. Het land heeft de deelkredieten, uit een totaalpakket van 14 miljard dollar, sneller nodig omdat het vreest dat het zal bezwijken onder de schuldenlast van bijna 130 miljard dollar. Op de financiële markten bestaat de vrees dat, als het land niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen, dit voor vrijwel het hele continent nadelige gevolgen heeft.