Selectie Radio

Vroege vogels. Aandacht voor een actie tegen plannen om het oude militarie vliegveld Laarbruch, net over de Noord-Limburgse grens in Duitsland, om te bouwen tot burgerluchthaven. Verder o.a. voorzitter van Milieudefensie Bart Vos, de uitslag van het stofzuiger-onderzoek door Greenpeace en het beperken van de uitstoot van kooldioxide. Radio 1, 8.10-10.00u.

Dag van de Italiaanse muziek. Muziek van Italiaanse bodem of door Italië geïnspireerd van Giovanni Rovetta, Domenico Scarlatti, Respighi, Liszt en Verdi. Radio 4, 10.02-14.00u.

OVT. Eerste aflevering van een serie over de belevenissen van de ongeorganiseerde jeugd en de dansmanie van de jaren dertig. `Zinneprikkelende negermuziek', `uithuizigheid' en `vroegtijdige verkering' waren volgens kerk en staat het begin van moreel verval. Radio 1, 10.04-12.00u.

Radio 1-journaal. Gesprekken met de uit de Tweede Kamer vertrekkende Els Meijer van de VVD en de komende Joost Manusama over idealen, teleurstelling en verwachting. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Regisseur Pieter Verhoeff (De zondagsjongen, De langste reis, Maten) praat onder andere over zijn nieuwe speelfilm Nynke. Radio 2, 16.02-18.00u.

Opium. Politiek tekenaar Jos Collignon praat over zijn cartoons, werk, leven en de onlangs overleden tekenaar Opland. Radio 1, 19.04-20.00u.

Uit het nieuws. Herhaling van het gesprek met kapitein Harry `de neus' Jongen die vorig jaar met vervroegd pensioen ging na dertig jaar bij de Bergings- en Identificatiedienst van de landmacht te hebben gewerkt. Hij assisteerde onder meer bij het zoeken naar massagraven in Kroatië en vond ook de door de Belg Marc Dutroux vermoorde An en Eefje. Radio 1, 21.04-22.00u.

Spiegels. Herhaling van de uitzending van begin dit jaar over de gewelddadige dood van de 27-jarige Tjirk van Wijk die in 1999 voor zijn huis in Groningen door twee mannen werd doodgestoken. Een van de mannen had een tbs-verleden en was voorwaardelijk in vrijheid gesteld. Maandag, 747AM, 15.02-16.00u.