Montag

Beste meneer Montag.

Waarom heeft u de neiging (Z, 4 augustus) om zich bij voorbaat te verweren tegen (slappe) kritiek als zou u een mopperkont/ kleinburgerlijk/ e.d. zijn? En wat dan nog?

Een mens heeft gelijk of hij heeft geen gelijk, ongeacht welk etiket er op zijn mening wordt geplakt. Had Napoleon meer of minder gelijk omdat hij Napoleon was?

Om u te troosten het volgende. Dacht u dat u in de smerigste stad van Nederland woonde? Kom dan eens naar de vuilhoop die zich Rotterdam noemt, de stad van de opgestroopte mouwen. Mouwen?

Wat heet; meestal is er nog veel meer opgestroopt of is er zelfs geen sprake meer van mouwen. En daar zien we dan die energieke Rotterdammer met in zijn eeltige werkmansknuisten links een mobiele en rechts een blikje.

En smeet hij nu maar zijn mobieltje om zich heen, terwijl hij het blikje aan hetoor bracht. Helaas; de werkelijkheid is andersom. In mijn wanhoop ben ik nu maar zelf eens in de zoveel tijd zwerfvuil aan het rapen.

Ik ben niet de enige: in Rotterdam heeft men dan ook een term uitgevonden voor burgers die het werk van hun stadsreiniging doen: opzoomeren.

Wanhoopt nooit.

    • A. Wegelin Rotterdam