Koers KPN zakt naar dieptepunt

Telecomconcern KPN heeft gisteren haar laagste koers ooit bereikt. Het aandeel sloot op het Damrak op 4,70 euro (10,30 gulden), 6,4 procent lager dan een dag eerder. De waarde van het aandeel is al vier dagen op rij gedaald.

De koersdaling wijten handelaren aan de door zakenbank Merrill Lynch neerwaarts bijgestelde winstverwachtingen bij de branchegenoten France Telecom, Deutsche Telekom, het Noorse Telenor en Tele Denmark. De waarde van het KPN-aandeel is al vier dagen op rij gedaald.

Sinds begin dit jaar is de beurskoers van KPN met 57 procent afgenomen. De beurswaarde van de onderneming ligt nu op 5,8 milard euro (12,8 miljard gulden).

KPN is nog altijd in fusiegesprekken verwikkeld met het kleinere Belgacom. De onderhandelingen lopen nu al bijna twee maanden. Beleggers zijn onzeker geworden of de gesprekken binnen afzienbare tijd tot resultaten leiden. KPN zegt ook alternatieven te onderzoeken, maar onduidelijk blijft welke dat zijn.

Beleggers gaan er van uit dat tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers KPN klaarheid geeft over de strategie die het bedrijf wil gaan volgen.