Hargreaves in Engelse selectie

Bondscoach Sven Goran Eriksson heeft Owen Hargreaves opgenomen in de voetbalselectie van Engeland voor de vriendschappelijke interland tegen het Nederlands elftal woensdagavond in het Londense stadion White Hart Lane.

Het is voor de eerste keer dat de middenvelder van het Duitse Bayern München voor een A-interland is opgeroepen.

Verdedigers Sol Campbell (Arsenal) en Rio Ferdinand (Leeds United) ontbreken tegen Nederland wegens blessures. Zij worden vervangen door Gareth Southgate en Ugo Ehiogu, allebei uitkomend voor Middlesbrough.

De oefeninterland in het stadion van Tottenham Hotspur is voor Engeland en Nederland de laatste test voor een cruciale wedstrijd in de WK-kwalificatie.

Nederland strijdt op 1 september bij Ierland voor de laatste mogelijkheid op deelname aan het wereldkampioenschap in 2002 in Japan en Zuid-Korea. Engeland speelt op dezelfde dag in München tegen aartsrivaal Duitsland.

Selectie Engeland.

Doelmannen: Wright (Arsenal), James (West Ham United), Martyn (Leeds United). Verdedigers: Phil Neville (Manchester United), Garry Neville (Manchester United), Cole (Arsenal), Brown (Manchester United), Powel (Charlton Athletic), Carragher (Liverpool), Mills (Leeds United), Keown (Arsenal), Southgate (Middlesbrough), Ehiogu (Middlesbrough). Middenvelders: Gerrard (Liverpool), Beckham (Manchester United), Scholes (Manchester United), But (Manchester United), Hargreaves (Bayern München), Carrick (West Ham United), Barmby (Liverpool) en Lampard (Chelsea). Aanvallers: Fowler (Liverpool), Heskey (Liverpool), Owen (Liverpool), Smith (Leeds United), Cole (Manchester United).