Cubaans echtpaar kaapt vliegtuig Mile High Club

Een vliegtuig van een Amerikaanse bedrijf dat `Mile High Club-vluchten' aanbiedt is gisteren neergestort nadat een echtpaar de piloot wilde dwingen naar Cuba te vliegen. De piloot kon worden gered, maar het stel, een Cubaans echtpaar van middelbare leeftijd, is vermist en voor hun leven wordt gevreesd.

De Mile High Club is een on-officiële maar internationaal bekende vereniging voor luchtvaartpersoneel en passagiers die vliegen ,,voor hun luchtvaartpleziertjes'' dat wil zeggen: die seks bedrijven in een vliegtuig. Op een hoogte van ten minste één mijl boven de grond.

De website van de Mile High Club prijst de vereniging als volgt aan: ,,Na lezing van onze verhalen raakt u in de verleiding om de eerstvolgende vlucht te boeken naar de bestemming van uw dromen!'' Er bestaan meerdere Amerikaanse bedrijven die optreden als reisagent voor aspirant Mile High-leden. De Cubaanse vliegtuigkapers hadden een bedrijfje ingeschakeld dat Mile High-vluchten organiseert. Afgelopen donderdag gingen zij aan boord van een vliegtuigje van het type Piper Cherokee in het meest zuidelijk gelegen gebied van de Verenigde Staten, Key West.

Na het opstijgen eisten ze dat de piloot naar Cuba zou vliegen. De piloot weigerde, waarna de man hem aanviel. Volgens de piloot viel de Cubaan op de stuurknuppel en stortte het toestel neer. Een helikopter van de Amerikaanse marine viste de piloot uit het water, maar na een zoektocht van vijf uur gaf de kustwacht de Cubanen op als vermist.

Een woordvoerder van de Amerikaanse recherche zei niet te weten waarom de Cubanen het vliegtuig hadden gecharterd. Het charterbedrijf gaf geen commentaar.