Vlimo vreet tovenaars op

Volgens Quinten Lansu (12) uit Kerkdriel is het boekje Fabeldieren en waar ze zijn te vinden niet compleet. Er bestaat namelijk nog een fabeldier, de Vlimo. Voor het Potterhoekje heeft Quinten er een tekening en een beschrijving van gemaakt.

De Vlimo is een haast uitgestorven fabeldier door de vele jachtpartijen om hun glanzende vacht, want de vacht kun je breien tot een uiterst isolerende stof en zijn klauwen worden gebruikt in toverdranken. Hij komt nu nog nauwelijks voor in de bossen. Zijn hoofd is het enige niet angstaanjagende aan zijn lichaam, waardoor hij vaak wordt aangezien voor een `lief' klein beertje. Dit heeft voor nogal wat problemen gezorgd. De Vlimo is uiterst gevaarlijk voor tovenaars en heksen, maar totaal niet voor Dreuzels. Howel hij tovenaars hypnotiseert en opvreet, maakt de Vlimo Dreuzels alleen vrolijk en gelukkig. Dit kwam vooral voor in de jaren zeventig. De gehypnotiseerde Dreuzels werden toen `hippies' genoemd. Het Ministerie had uit alle macht geprobeerd de Vlimo's te verwijderen, maar er zijn toch een aantal ontsnapt. Die hebben zich nu verscholen in het bos, wachtend op prooi, zoals onoplettende tovenaars, centaurs en eenhoorns.

(Eigen nieuws, Quinten Lansu)

Afgelopen dinsdag werd in Londen het Harry Potter-kaartspel gepresenteerd. Het spel lijkt een beetje op Pokemon. Op de kaarten staan tekeningen en spreuken uit de Potter-boeken. Deze twee jongens mochten als eerste Potter-fans de kaarten bekijken.

Stuur je Potterervaring aan het Potterhoekje, NRC, Postbus 3372,

1001 AD Amsterdam.

ermeld altijd naam, leeftijd, adres.