Ramsj

Ed Wingen (samenstelling): De A van Cobra in woord en beeld. Gebonden, Jaski Art Gallery 1998, van ƒ99,- voor ƒ49,50. De Slegte.

Op 8 november 1998 was het precies vijftig jaar geleden dat in Parijs de Cobra-groep werd opgericht. Naar aanleiding daarvan verscheen deze `documentaire in boekvorm', gevuld met materiaal (foto's, brieven, brochures etc.) uit de archieven van fotograaf Nico Koster, Cobra-expert Willemijn Stokvis en het Cobra Museum in Amstelveen. Verzorgd uitgegeven document dat zich toespitst op de Nederlandse leden van de groep. Bij De Slegte ligt ook een boek over het befaamde Deense lid van Cobra: Asger Jorn in München, een overzicht van Jorns werk vanaf 1957 tot aan zijn dood in 1973 (van ƒ162,55 voor ƒ49,50). Bij Premsela Amsterdam is nog een ander bijzonder kunstboek te vinden: Jackson Pollock van Ellen Landau, een uitvoerige studie over de legendarische, Amerikaanse kunstenaar, met evenveel ruimte voor zijn turbulente leven (1912-1956) als voor zijn oeuvre. Schitterende reproducties. Van ƒ217,50 voor ƒ89,50.

    • Henk Lagerwaard