Mendes da Silva maakt debuut in Jong Oranje

David Mendes da Silva is door bondscoach Mark Wotte opgeroepen voor het oefenduel van Jong Oranje met Jong Engeland, dinsdag in Reading, dat geldt als voorbereiding op de beslissende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. De 19-jarige Spartaan doorliep vanaf zijn vijftiende al nationale selecties en speelde in de zomer het WK-junioren in Argentinië voor spelers onder 19 jaar. Hij kwam vier keer in actie op het WK en is de enige debutant in de ploeg.

Mendes da Silva geldt als een van de grootste talenten en kon al naar Ajax en Newcastle United. Ajax vond hem te duur en technisch directeur Beenhakker sprak daarom over Diego Mendes da Silva, naar Maradona. Toen Frank Rijkaard trainer werd van Sparta, besloot de speler nog zeker een jaar op Het Kasteel te blijven.