Dance Valley 1

Wat een flauwe conclusie bij een verder aardig commentaar op de chaos na Dance Valley (NRC Handelsblad, 6 augustus):

,,Vaststaat eveneens dat tienduizenden bezoekers 's middags nog lekker alternatief dachten te zijn en 's nachts naar hun moeder verlangden.''

Het lijkt zowaar alsof grootvader de bezigheden van zijn kleinkinderen bespot. Wat is volgens u het verband tussen alternatief zijn en (niet) naar huis willen als je uren staat te wachten in de stortregen en met zijn honderduizenden in een fuik gedrongen wordt, in toom gehouden door schreeuwende bewakers en agenten met politiehonden?

Mogen mensen die alternatief willen zijn niet naar huis verlangen in zo'n situatie?

En waar haalt u het vandaan te denken dat mensen die naar Dance Valley gaan dat doen omdat ze alternatief willen zijn? Als 90.000 mensen naar een evenement gaan, is dat dan nog alternatief te noemen? Naar Dance Valley gaan is vergelijkbaar met naar het North Sea Jazz festival gaan: genieten van goede muziek in een gezellige sfeer.

Als de bezoekers van dat laatste festival op deze manier gestrand waren, had u dan hetzelfde geschreven? Overigens woon ik al erg lang niet meer bij mijn moeder en zeker de helft van de andere bezoekers ook niet! Ik lees in het NRC dan ook graag een wat volwassener commentaar.

    • Martijn Nicolaas den Haag