Selectie Films

Yi Yi

Drie uur durend mozaïek van Taiwanese regisseur Edward Yang over de levens van gewone mensen in Taipei werd in Cannes bekroond met de regieprijs. Vooral de blik van Yang, die zijn camera vaak door winkelruiten, ramen en half open deuren laat gluren en close-ups vermijdt, maakt Yi Yi (Chinees voor `individueel') tot een bijzondere ervaring. Amsterdam, Cinecenter; Rotterdam, Lantaren/Venster; Groningen, Poelestraat; Nijmegen, Lux.

En verder:

Blackboards Amsterdam: Rialto. Eindhoven: Plaza Futura. Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Lux. Crouching Tiger, Hidden Dragon Groningen: Poelestraat. Nijmegen: Lux. Le Gout Des Autres Den Bosch: Filmtheater Jeroen. Alkmaar: Provadja. Maastricht: Lumière. Memento In meer dan 10 theaters. Simon Magus Groningen: Poelestraat. Snatch Amsterdam: The Movies. Sous Le Sable Amsterdam: Cinecenter. Groningen: Poelestraat. Hilversum: Filmtheater Hilversum. Spy Kids, Nedl. versie In meer dan 54 theaters. Spy Kids onvertaald Wageningen: Molenstraattheater. The Circle Amsterdam: Filmmuseum. The Goddess Of 1967 Amersfoort: De Lieve Vrouw. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Eindhoven: Plaza Futura. Maastricht: Lumière. The King Is Alive Amsterdam: Het Ketelhuis. Together Amsterdam: Cinecenter, The Movies. Arnhem: Filmhuis Arnhem. Groningen: Poelestraat. Tilburg: Cinecitta. Utrecht: Springhaver Theater. Una Giornata Particolare Amsterdam: Bellevue Cinerama/Calypso. Nijmegen: Lux.