Rivaldo bezorgt Barcelona met drie doelpunten zege

Barcelona heeft de eerste wedstrijd in de beslissende kwalificatieronde voor deelname aan de Champions League tegen Wisla Krakow gewonnen. In Polen werd het 4-3 voor de Spaanse club. Uitblinker bij Barcelona was Rivaldo. De Braziliaan scoorde drie keer. Twee weken geleden nog dreigde Rivaldo op te stappen bij de club. Vervolgens werd hij opgeroepen door de Braziliaanse bondscoach, die Rivaldo onder protest toestemming gaf deze week toch met Barcelona te spelen. Kluivert en Overmars waren de Nederlanders die in de basis stonden bij Barcelona. Reiziger en Cocu vielen in.

Lazio Roma verloor het eerste duel tegen FC Kopenhagen. In de Deense hoofdstad werd het verrassend 2-1. Glasgow Rangers kwam voor eigen publiek niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Fenerbahce uit Turkije. Rangers-speler Michael Mols kreeg een rode kaart. Anderlecht verwierf zich een goede uitgangspositie tegen Halmstad. In Zweden wonnen de Belgen met 3-2.