President van Puntland stapt op

Abdullahi Yusuf, president van het semi-autonome Puntland in Noordwest Somalië, en zijn regering zijn gisteren afgetreden, zo hebben bronnen in het gebied gemeld. Clanouderen overtuigden de president van de noodzaak van aftreden nadat in het weekeinde gevechten tussen zijn troepen en die van opperrechter Yusuf Nur waren uitgebroken in de havenstad Bossaso. Puntland is tot dusver het enige gebied in het verder stuurloze Somalië dat gevrijwaard is gebleven van grootschalige strijd sinds het uitbreken van de burgeroorlog in 1990. Intussen heeft de Somalische regering Ethiopië beschuldigd van een invasie. Het Ethiopische leger zou op verscheidene plaatsen in het zuiden Somalië zijn binnengevallen en zich onder meer ophouden in de stad Baidoa. Ethiopië ontkent elke betrokkenheid.