KLM vreest Tel Aviv

In navolging van een aantal andere luchtvaartmaatschappijen laat KLM haar bemanning om veiligheidsredenen niet meer overnachten in Tel Aviv. Dat heeft KLM deze week besloten. In Tel Aviv zijn de laatste tijd vaak aanslagen gepleegd.

Om toch van bemanning te kunnen wisselen, heeft KLM op de dagelijkse avondvlucht van Amsterdam naar Tel Aviv een tussenlanding in Larnaca (Cyprus) ingevoegd. Vandaaruit zal een nieuwe bemanning een half uur later naar Tel Aviv vliegen, om vervolgens direct terug te vliegen naar Amsterdam.

De aankomsttijd in Tel Aviv is daarmee verlaat van 01.15 uur 's nachts tot 03.30 uur 's nachts, aldus een woordvoerder van KLM. De retourvlucht naar Amsterdam gaat wel rechtstreeks en vertrekt om 5.30 uur.

KLM erkent dat het onaangename tijden zijn. ,,Maar wij kiezen voor de veiligheid van ons cabinepersoneel.'' Hoe lang KLM het nieuwe schema zal hanteren hangt af van de situatie, aldus de woordvoerder. ,,We bekijken dat per dag.''

Eerder besloten onder meer Swissair, Alitalia, Lufthansa en Air France om hun bemanningsleden niet meer te laten overnachten in Tel Aviv, uit angst voor de veiligheid van hun bemanning.