`Affaire Shota slecht voor concentratie'

Ajax-doelman Fred Grim wenste zich gisteravond na de afstraffing door Celtic niet te verschuilen achter het steekspel tussen de directie en spits Shota Arveladze. ,,Maar het is duidelijk dat we door die kwestie geen ideale voorbereiding hebben gehad'', constateerde de keeper. ,,Binnen de selectie werd afgelopen week alleen over Arveladze gesproken. Toen Shota gisteren tegenover ons verklaarde dat hij zijn uitspraken over de directie niet had gedaan, dacht ik: `daar gaan we weer'. Zo kunnen we ons niet concentreren op de wedstrijd tegen Celtic.''

Het door de directie van Ajax opgelegde speelverbod voor Arveladze, omdat hij vooralsnog weigert een nieuw contract te ondertekenen, was als een bom ingeslagen bij zijn teamgenoten. ,,We beseften dat het ons allemaal kan overkomen'', zei Grim. Hoewel de Georgische aanvaller toch mocht spelen tegen Celtic is het conflict niet opgelost. Morgen overleggen Arveladze en zijn Hongaarse zaakwaarnemer wederom met de directie over een nieuw contract. ,,Ik begrijp dat de zaak gecompliceerd ligt'', stelde Grim. ,,Maar wij bekijken het toch als spelers en voor ons was het rumoer rond Arveladze heel vervelend. Het kwam op een ongelegen moment.''

Desondanks erkende Grim dat Ajax door Celtic was overklast. ,,Onze verdedigers hadden geen kans tegen hun aanvallers Larsson en Sutton. Die jongens houden makkelijk een bal vast, waardoor de middenvelders snel kunnen aansluiten. Bij het eerste doelpunt had ik de pech dat ik de bal voor de voeten van Petta tikte. Maar we hadden met 6-1 kunnen verliezen, zoveel kansen heeft Celtic gekregen. In principe kunnen we de Champions League nu vergeten. Celtic is duidelijk een maat te groot voor ons. Maar ook in Glasgow moeten we vechten voor onze laatste kans.''

Spits Henke Larsson weigerde al te speculeren op het debuut van Celtic in de Champions League. ,,We hebben uitstekend gespeeld en waren veel beter dan Ajax'', erkende de Europese topscorer. ,,Het gaf me voldoening dat ik nu ook in Nederland heb kunnen laten zien dat ik na mijn periode bij Feyenoord een betere speler ben geworden. Ik ben in alle opzichten volwassen geworden.''