Titel volgende Star Wars-film

De titel van de volgende aflevering in de serie ruimteavonturen van regisseur-producent George Lucas wordt Star Wars: Episode II - Attack of the Clones. Dat werd maandag aangekondigd op de officiële website www.starwars.com. De film die volgend voorjaar in de Amerikaanse bioscoop verwacht wordt, is in feite de vijfde Star Wars-film, maar in de chronologie van de sage deel twee.

Het verhaal wordt vervolgd tien jaar na het einde van The Phantom Menace. Ewan McGregor keert terug als Obi-Wan Kenobi en Natalie Portman als prinses Padme Amidala. Nieuwkomer Hayden Christensen speelt de volwassen Anakin Skywalker, die later snoodaard Darth Vader zal worden. De 20-jarige Canadees Christensen was tot nu toe voornamelijk in televisieseries te zien, en in een piepklein rolletje in The Virgin Suicides (Sofia Coppola, 1999)