Leon de Winter sluit festival af

Als slotfilm vertoont het Nederlands Film Festival op 28 september de film The Hollywood Sign van regisseur Sönke Wortmann, gebaseerd op de roman De hemel van Hollywood van Leon de Winter, zo maakte de distributeur maandag bekend. Een van de drie hoofdrolspelers, Rod Steiger, zal de première bijwonen.

De film werd ook geproduceerd en geschreven door Leon de Winter, maar dingt niet mee naar de Gouden Kalveren, omdat het een overwegend niet-Nederlandse productie is.

De Winter is ook, samen met zijn voormalige compagnons René Seegers en Jean van de Velde ook een speciale festivalsgast, omdat er teruggekeken wordt op het werk van de door het drietal opgerichte Eerste Amsterdamse Filmassociatie van 1980.

De Winter is nog met financier Delta Lloyd gewikkeld in juridische procedures over het stopzetten van de samenwerking met Pleswin Entertainment, ooit aangekondigd als ``de grootste onafhankelijke filmmaatschappij ter wereld.''

De Winters Amerikaanse partner, filmproducent Erik Pleskow, heeft zich inmiddels uit Pleswin teruggetrokken.