Geld en golf niet vies van elkaar 1

`Geld en golf niet vies van elkaar' is de veelzeggende kop boven een verslag van de TNT Open op de Noordwijkse Golfclub (NRC Handelsblad, 30 juli). Bij wijze van uitzondering heeft zich dat weekeinde een stoet liefhebbers over de plaatselijke golfcourse en langs een nabijgelegen beschermd natuurgebied bewogen. Wat in het artikel niet werd vermeld, is dat een compleet promodorp met vrachtwagens over provisorisch afgedekte schelppaden werd aan- en afgevoerd. En toch trachtte men af te dingen op het expireren van dit privilege door kwade trouw van de ideële Stichting Duinbehoud te suggereren. Betrokken natuurbeschermers zouden zelfs een zeldzame zandhagedis uit Tunesië gehaald hebben om de uitbreiding van een aanpalende camping tegen te houden. Kennelijk is dit soort verdachtmakingen usance in de wereld van TNT om zijn doel te bereiken. Echter, woordvoerder Van Erven Dorens heeft zich schriftelijk vastgelegd voor verplaatsing van de Dutch Open naar Hilversum. Hij en zijn kapitaalkrachtige club hebben nog een jaar de tijd om te lobbyen: je weet tenslotte nooit wat er gebeurt. Jammer voor Van Erven Dorens, maar gedane zaken nemen geen keer.

    • Henk Grootveld