`Conductrice duwt man uit trein'

De spoorwegpolitie stelt een onderzoek in na een aangifte van mishandeling door een 54-jarige man uit Helmond, die zegt dat hij door een conductrice uit een rijdende trein is geduwd. De NS erkent dat de conductrice geduwd heeft.

De man, Piet Groothuis, wilde maandagochtend een kaartje kopen in de trein, omdat dat niet kon bij de kaartjesautomaat in station Helmond-Brouwhuis. Over wat er daarna gebeurde, lopen de lezingen uiteen. Volgens Groothuis ging hij in de trein op zoek naar de conductrice, maar zag hij haar pas op het station Helmond lopen. ,,Ik liep achter haar het perron op en volgde haar toen ze de trein weer instapte'', zegt Groothuis. In de trein vroeg hij de conductrice hoe hij een kaartje moest kopen. ,,Omdat ik nog niet precies wist waar ik heen wilde, moest ik van haar direct uitstappen en duwde ze me de trein uit.'' De trein reed inmiddels en de man viel op het perron, waarbij zijn bril en broek beschadigd raakten. Groothuis zegt dat hij wel vaker pas onderweg beslist waar hij naar toe gaat.

Volgens een woordvoerder van de NS heeft de conductrice de man al voor station Helmond gesproken. ,,Omdat hij niet wist waar hij heen wilde, raadde zij hem aan in Helmond uit te stappen. Dat deed de man, maar hij stapte weer in nadat de conductrice het vertreksein had gegeven.'' Daarop is Groothuis ,,voor zijn eigen veiligheid tegengehouden'', aldus de NS. Toen de trein reed ,,moest de conductrice in een fractie van een seconde beslissen en duwde zij de man uit de trein'', zegt de woordvoerder.