Bioscoopfilm naar Floris

Scenarioschrijver Gerard Soeteman voert onderhandelingen met regisseur-producent Johan Nijenhuis (Costa!) over het maken van een bioscoopfilm over de Hollandse middeleeuwse held Floris. In 1969 schreef Soeteman de gelijknamige televisieserie, die deze zomer met groot succes door de NPS herhaald werd, en vanaf 16 augustus zelfs voor de tweede keer in een zomer te zien zal zijn . De serie in zwart-wit vormde de doorbraak van Soeteman, maar ook van regisseur Paul Verhoeven en hoofdrolspeler Rutger Hauer. Het ziet er niet naar uit dat Verhoeven en Hauer bij de Floris-film betrokken zullen zijn.

Nijenhuis is op dit moment nog in dienst bij Endemol, maar overweegt volgend jaar een eigen maatschappij op te richten. Joop van den Ende Producties zou niet meer betrokken zijn bij dit project, maar wel bij Soetemans scenario voor een televisieserie naar W.F. Hermans' roman Onder professoren. Tot nu toe bleek de financiering van de serie, die acht miljoen gulden moet gaan kosten, door geen enkele zendgemachtigde bekostigd te kunnen worden.