Vijf Nederlanders dood na tunnelongeluk

Bij een auto-ongeluk in een verkeerstunnel in Oostenrijk zijn gistermiddag vijf Nederlanders, twee volwassenen en drie kinderen, om het leven gekomen. Een vierde kind, dat bij de botsing uit de auto werd geslingerd, ligt zwaargewond in een ziekenhuis in het Oostenrijkse Graz. Zij zou in de loop van vandaag met een ambulancevliegtuig naar Nederland worden overgevlogen.

De slachtoffers komen uit het Gelderse Heteren. Rond het middaguur was het nog onduidelijk of ze uit één gezin komen. Hun identificatie werd bemoeilijkt doordat ze volgens het Oostenrijkse persbureau APA onherkenbaar zijn verbrand. Justitie in Oostenrijk is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval.

Het ongeluk gebeurde gisteren tegen 15.20 uur op de autosnelweg A9 in de 8,3 kilometer lange Gleinalmtunnel, 25 kilometer ten noordwesten van Graz. De auto van de Nederlanders kwam frontaal in botsing met een auto die in een flauwe bocht vermoedelijk op de verkeerde weghelft in de tweebaans tunnel reed. De drie Oostenrijkers die in deze auto zaten, raakten zwaargewond.

Na de botsing, op ongeveer twee kilometer afstand van de noordelijke ingang van de tunnel, vlogen beide auto's onmiddellijk in brand. De tunnel, die na het ongeval werd afgesloten, is sinds vanmorgen weer toegankelijk voor het verkeer.