Verslaafde bekent gooien granaat

Een 43-jarige Arnhemmer heeft bekend dat hij vorige week donderdag in zijn woonplaats een handgranaat in een huis heeft gegooid. Bij de aanslag kwamen een 21-jarige Antilliaanse vrouw en haar 24-jarige vriend om het leven. Drie andere mensen raakten gewond, van wie één ernstig.

Volgens de Arnhemse Courant is het gooien van de handgranaat ,,de uitbarsting van een hoogoplopend conflict''. De gearresteerde verdachte, een drugsverslaafde, had een relatie met de moeder van de omgekomen Antilliaanse vrouw, zo schrijft de krant. Hij zou de moeder, die ook verslaafd is, dagenlang in zijn woning hebben vastgehouden en seksueel hebben misbruikt. De dochter en haar vriend kregen over dat gedwongen verblijf ruzie met de verdachte. De dochter was al maandenlang bezig haar moeder uit het drugscircuit te krijgen. De verdachte bedreigde de dochter en haar vriend in de dagen voor de aanslag met de dood.

De verdachte werd afgelopen vrijdagochtend vroeg bij familieleden in Rhenen aangehouden. De politie kwam hem op het spoor na aanwijzingen van ooggetuigen in de Arnhemse wijk Malburgen-Oost.

Raadsman J. Brand van de verdachte zegt dat zijn cliënt niet de bedoeling had mensen te doden. De verdachte zou de kracht van de granaat hebben onderschat. Hij wil niet vertellen hoe hij aan de granaat is gekomen, aldus Brand. De politie denkt het onderzoek van de zaak deze week af te ronden.