Veronica-programma's op internet

Sinds vanmiddag 12 uur is Veronica weer een beetje in de lucht. De vereniging zonder tv- of radiofrequentie opent op internet twee kanalen met dagelijks nieuwe programma's. Truth-or-dare.net en Point-Victor.net zijn ontwikkeld door Jamby, het mediabedrijf opgezet door de ex-Veronicamedewerkers Adam Curry en Unico Glorie.

Alleen wie beschikt over een breedband-aansluiting via kabel of ADSL – in totaal zo'n 350.000 huishoudens in Nederland – kan de programma's zien. De twee nieuwe kanalen zullen dus ook voor slechts een deel van de 1,2 miljoen leden van Veronica toegankelijk zijn. Willem van der Meer de Walcheren, de huidige voorman van Veronica, is toch trots. ,,Er wordt hier voor het eerst een link gelegd tussen een internet en tv.'' Hij vindt het beperkte bereik jammer. ,,Maar de techniek is er en het is een beetje een kip-of-ei-kwestie. Dankzij deze kanalen zullen hopelijk meer mensen breedband nemen.''

Van der Meer de Walcheren ziet de breedbandkanalen als een aanvulling en beslist niet als een alternatief voor een echt tv-kanaal. Aan een tv-zender voor Veronica wordt volgens hem nog steeds druk gewerkt en zodra die er is, zullen onderdelen van de programma's daar te zien zijn. Een van de programma's voor het reiskanaal Point Victor, Hitch Bitch, is dit najaar al te zien op V8, het jongerenkanaal van SBS waar Veronica aan mee zou werken. ,,Dat is verwarrend en jammer'', zegt Van der Meer de Walcheren, ,,maar het is niet anders, het moet wel zo.''