Komend seizoen elke dag voetbal op tv

De televisiekijker hoeft zich de komende jaren geen zorgen te maken over het voetbalaanbod op de publieke netten. De NOS gaat samenvattingen uitzendingen van competitieduels uit de eredivisie, Europees bekervoetbal, grote kampioenschappen: de NOS heeft het allemaal in huis en gaat er uitgebreid verslag van doen.

Het komende seizoen zal de kijker op nagenoeg alle avonden van de week voetbal op televisie kunnen zien. De NOS heeft met de NV Eredivisie (ENV) in april een raamovereenkomst afgesloten over de samenvattingen van de wedstrijden met de achttien eredivisieclubs.

Geruchten als zouden samenvattingen in gevaar zijn gekomen, ontkrachtte Martijn Lindenberg gisteren als hoofd sport van de afdeling televisie van de NOS gisteren. ,,De clubs hebben hun fiat gegeven aan de uitwerking van de raamovereenkomst. Elke club heeft daarna op- en aanmerkingen op de overeenkomst kunnen geven. Die worden nu uitgewerkt en samengepakt in één globale overeenkomst. Ik ben er zeker van dat we er met alle clubs zullen uitkomen.''

Feyenoord bracht eerder naar buiten nog problemen te hebben met sommige gedeeltes van de raamovereenkomst (bijvoorbeeld de internetrechten).

,,Met Feyenoord zijn we nog steeds in gesprek, op een goede manier. Daar komen we wel uit'', stelde Lindenberg. ,,De clubs zijn ook niet lastig, ze willen alleen op tal van gebieden uitleg. Daarbij gaat het om details.''