KLM wil vloot vervangen

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft vliegtuigbouwers en leasemaatschappijen offertes gevraagd voor de levering van 34 vliegtuigen met een capaciteit van driehonderd stoelen. Daarvan moeten twaalf toestellen de vloot van Boeing 747-300's vervangen. De overige 22 vliegtuigen moeten eventueel de MD-11 en de Boeing 767-300 gaan vervangen om de KLM-vloot te standaardiseren.

Voor de vernieuwing van de vloot komen volgens KLM de Airbus A330 en de Boeing 777 in aanmerking. KLM zal in de eerste helft van volgend jaar een definitief besluit nemen, zo maakte de luchtvaartmaatschappij vanochtend bekend. De KLM-vloot telt nu 125 vliegtuigen. Volgens KLM gaat het om een langetermijninvestering, die los staat van de terugval in de economische groei waarmee ook KLM te kampen heeft. Gisteren kondigde KLM nog aan dat het vijfhonderd arbeidsplaatsen zal schrappen en de vliegcapaciteit de komende maanden zal terugschroeven.