Arveladze beschuldigt Ajax van `heel vals spel'

Met enige trots bracht Ajax gistermiddag naar buiten dat Shota Arveladze weer deel uitmaakt van de selectie van de Amsterdammers. De aan het einde van het seizoen transfervrije speler had weliswaar nog niet getekend maar de kans was groot dat de contractbesprekingen later deze week zouden worden afgerond.

,,Onzin'', zei de Georgiër vandaag na afloop van de laatste serieuze test voor het duel van woensdag met Celtic in de derde voorronde van de Champions League. ,,Ajax speelt een heel vals spelletje.''

Arveladze zegt niets van nieuwe contractbesprekingen te weten. ,,Ik hoef namelijk niet meer te praten. Ze weten wat ik wil. Nee, we zijn helemaal niet dichter bij elkaar gekomen. Ajax speelt toneel. Dat moet iedereen toch zien. Het is nu 2001, mensen vliegen al eenvoudig naar de maan en andere planeten. Dan moet je dit toch ook door hebben.''

Volgens Arveladze heeft Ajax hem nodig voor de twee belangrijke wedstrijden tegen Celtic, in de voorronde van de Champions League. ,,Zo is het en niet anders. Ik ervaar dit spel alsof ik twee messen in mijn rug krijg. Ik had het idee dat ik altijd belangrijk was voor Ajax. Als ik weg ging voor een interland vroegen ze of ik snel terug kon komen. Ja, ja.''

Petri Pasanen van Ajax en Mika Nurmela van Heerenveen zijn opgeroepen voor de Finse selectie voor de komende oefeninterland tegen België, 15 augustus in Helsinki.

Ook in Nederland bekende spelers als Jari Litmanen, Sami Hyypia (beiden Liverpool) en Joonas Kolkka (Panathinaikos) hebben een uitnodiging ontvangen van bondscoach Antti Muurinen.