Verlies hockeysters tegen Argentinië

De Nederlandse hockeysters hebben gisteren in Amstelveen het oefenduel tegen Argentinië met 2-1 verloren. De Zuid-Amerikaanse ploeg, winnaar van de zilveren medaille bij de Olympische Spelen van vorig jaar in Sydney, is net als Oranje in voorbereiding op het toernooi om de Champions Trophy. Dat toernooi wordt gehouden van 18 tot en met 26 augustus, in Amstelveen.

Bij de Argentijnsen was Rognoni gisteren erg productief. Zij rondde twee strafcorners succesvol af. Ook de tegentreffer kwam uit een strafcorner. Enkele minuten voor het einde scoorde Julie Deiters uit een ingestudeerde variant. De verdedigster schoof de bal zelf aan, maar kreeg hem terug van Dillianne van den Boogaard, die in de competitie overstapt van Den Bosch naar Amsterdam.

Het verlies was in de ogen van bondscoach Marc Lammers geen schande. De nieuwe trainer van de Nederlandse vrouwenploeg schat Argentinië momenteel zelfs hoger in dan olympisch kampioen Australië, het land dat de vrouwenhockeywereld al jaren regeert. ,,Bij zowel Australië als Nederland zijn na vorig jaar zes speelsters gestopt'', merkte Lammers op. ,,Argentinië is compleet gebleven en kan voortborduren op de jonge ploeg van vorig jaar.''

Zijn eigen ploeg speelde volgens de opvolger van Tom van 't Hek ,,bij vlagen goed''. Maar Lammers zag ook minpunten, waaraan hij nog dient te sleutelen. ,,Het was nogal wisselvallig, er is nog voldoende werk te doen.''

Volgende week speelt Nederland de laatste oefenwedstrijd voor de Champions Trophy, tegen Australië. Een week later treedt de ploeg met China, Nieuw-Zeeland, Australië, Argentinië en Spanje aan in het Wagenerstadion.