Twee Servische agenten vermoord in Zuid-Servië

In Zuid-Servië zijn vrijdagavond twee Servische politiemannen vermoord en twee anderen gewond. Het was het ernstigste incident in de regio sinds het Albanese rebellenleger UÇPMB zich in mei na internationale gemiddeling ophief. Volgens Servische woordvoerders werd een politiepatrouille aangevallen nabij het dorp Muhovac. De aanval zou het werk zijn van ,,Albanese terroristen''. Muhovac was de thuisbasis van een van de meest radicale leiders van het UÇPMB, Muhamet Xhemaili, een man die in mei grote moeite had met het akkoord tussen het UÇPMB, NAVO-onderhandelaar Pieter Feith en de Servische regering. Dat akkoord voorzag in de beëindiging van de UÇPMB-rebellie en de ontwapening van de rebellen in ruil voor garanties voor de Albanese minderheid in het gebied. Xhemaili zei zaterdag niets met de aanslag te maken te hebben en de dood van de twee Servische agenten te betreuren.