Schalke 04 is kansloos (3-0) tegen Bayern

Elf weken nadat Schalke 04 de titel van de Bundesliga aan Bayern München moest laten, bleek de Duitse kampioen afgelopen weekeinde te sterk in een rechtstreeks duel.

De ploeg van Huub Stevens werd in München met 3-0 verslagen door de titelverdediger.

Daarmee herstelde de houder van de Champions League zich van de blamerende nederlaag in de eerste competitiewedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach (1-0).

Op de tweede speeldag van de Bundesliga had voor Schalke de revanche moeten volgen. Maar Schalke, dat het eerste weekeinde vrij was, bleek geen partij voor de winnaar van de Champions League. Al was het verschil volgens coach Huub Stevens niet zo groot. ,,De wedstrijd is beslist door kleinigheden'', zei de Limburger die doelde op fouten in zijn defensie.Een week na de mislukte start bij Mönchengladbach overtuigde Bayern met name voor rust. Binnen een kwartier leidde de thuisploeg al met 2-0. Mehmet Scholl, als spelbepaler op de plaats van de geblesseerde Stefan Effenberg, had een groot aandeel in alle treffers.

Een week na zijn winnende treffer tegen Bayern München was de Nederlander Arie van Lent tegen 1. FC Kaiserslautern opnieuw op schot. De spits van Borussia Mönchengladbach zorgde met twee doelpunten voor de ogenschijnlijke veilige voorsprong. Basler (67ste minuut), Koch (89ste) en Ramzy maakten de achterstand alsnog ongedaan: 3-2. Bij Hamburger SV was Erik Meijer voor het eerst sinds 4 maart weer eens trefzeker. De Limburger bezorgde zijn ploeg na 50 minuten een veilige 2-0 voorsprong tegen VfB Stuttgart.

Anderlecht heeft zaterdag de Belgische Super Cup gewonnen. De Brusselaars versloegen bekerwinnaar Westerlo met 4-1. De Koreaan Seol, overgekomen van FC Antwerp, scoorde binnen elf minuten driemaal.

Titelverdediger Nantes is na twee speeldagen in Frankrijk nog zonder punt. De ploeg uit de West-Franse stad verloor op eigen veld met 2-1 van koploper Lens.

Glasgow Rangers heeft zaterdag op de tweede speeldag van de Schotse competitie al puntenverlies geleden. Tegen Livingston, een verzameling voetballers uit alle windstreken, bleef de ploeg van coach Dick Advocaat steken op 0-0.

Livingston, opgericht in 1974, debuteert in de Schotse Premier League. De ploeg versterkte zich deze zomer met liefst zeventien nieuwe spelers, vier van hen afkomstig uit Spanje. Lichtpuntje bij de Rangers was het meespelen van Michael Mols. De Amsterdammer was lang uitgeschakeld door een knieblessure en viel na rust in voor de Noorse spits Flo.

Van de Nederlanders stonden Konterman en Ricksen in de basis. Dunfermline en Celtic gaan aan kop in Schotland. Dunfermline, de ploeg van trainer Calderwood won bij St. Johnstone met 2-0. Doelman Ruitenbeek en spits De Gier vormden de Nederlandse inbreng. Celtic versloeg Kilmarnock met 1-0. Het doelpunt kwam op naam van Larsson. De Nederlander Bobby Petta moest al na twintig minuten naar de kant met hamstringproblemen en mist mogelijk het duel met Ajax van woensdag in de

voorronden van de Champions League.