Record-bedrag voor Houston

Zangeres Whitney Houston is een nieuw contract overeengekomen met haar platenmaatschappij Arista. Ze zal voor Arista zes nieuwe cd's maken en twee Greatest Hits-compilaties uitbrengen.

Daarvoor ontvangt Houston een bedrag van 100 miljoen dollar, het hoogste bedrag dat ooit aan een artiest is betaald. Mariah Carey, die onlangs voor 80 miljoen dollar heeft getekend bij platenmaatschappij Virgin (dat haar daarmee wegkocht bij Sony), had het record op haar naam staan. Whitney Houston is een van de best verkopende solo-zangeressen. De laatste jaren was ze ook in het nieuws met berichten over drugsgebruik en onvoorspelbaar gedrag. Ze zegde een paar optredens op het laatste moment af en werd vorig jaar gearresteerd wegens drugsbezit op het vliegveld van Hawaii. Een rechter sprak haar vrij.

Houston gaat over een paar weken de studio in voor het opnemen van nieuw materiaal.