Japanner Sato wint in Zandvoort

De Japanse autocoureur Takuma Sato heeft tijdens de Formule 3-race van de Marlboro Masters laten zien dat hij klaar is voor de overstap naar de Formule 1. De 24-jarige rijder was op het circuit van Zandvoort oppermachtig en had ruim negen seconden voorsprong op nummer twee, Andre Lotterer. De Nederlander Marco du Pau finishte als veertiende. Alhoewel de Formule-3-wedstrijd het hoofdnummer van de Masters is, kwamen de meeste toeschouwers toch voor de verschillende demonstraties. Zo mocht actrice Georgina Verbaan op zaterdag enkele ronden naast de Belgische coureur Freddy Loix plaatsnemen, terwijl volleyballer Bas van der Goor, tenor Marco Bakker en Erica Terpstra een kijkje namen in de pitstraat. Een dag later mocht voormalig TMF-veejay Sylvana met rallyrijder Tommi Mkinen een ronde op het duinencircuit rijden. Na een kwartier heen en weer te zijn geschud, stapte ze voldaan uit: ,,Dit is zo eng, maar zo gaaf.''