Brand in Van der Valkhotel

Het Van der Valkhotel Akersloot is gisteravond ontruimd na een brand. In het pand, gelegen aan de A9 even ten zuiden van Alkmaar, waren op dat moment tussen de duizend en elfhonderd mensen aanwezig.

Bij de brand raakten vier personeelsleden lichtgewond. Een van hen heeft een rookvergiftiging opgelopen. De politie weet nog niet hoe de brand kon ontstaan.

Eigenaar B. van der Valk zei gisteren dat vermoedelijk een technisch mankement in een onbemande liftmachinekamer op de vierde verdieping de oorzaak is. De ongeveer honderd hotelgasten hebben vervangende accommodatie aangeboden gekregen. De ruim achthonderd dinergasten vertrokken al snel. Naar aanleiding van de nieuwjaarsbrand in Volendam is het rampenplan van het hotel opnieuw onder de loep genomen, aldus Van der Valk. Een half jaar geleden is de laatst oefening gehouden.

De materiële schade lijkt mee te vallen, aldus Van der Valk. Gisteravond zei hij dat het complex vandaag weer open zou kunnen, maar de hotelgasten konden er vanochtend nog niet terecht.