Dit is een artikel uit het NRC-archief

Cultuur

Arrestaties op `Chaosdagen'

De Duitse politie heeft gisteren 520 dronken punks gearresteerd in Dortmund, waar de punks bijeengekomen waren voor de jaarlijkse `Chaosdagen'. Behalve met elkaar gingen de punks ook met de politie op de vuist. De Chaosdagen kenmerken zich door excessief alcoholgebruik en agressief gedrag. Ook elders in Duitsland kwam het dit weekeinde tot gewelddadigheden. Bij het vliegveld van Frankfurt trad de politie zaterdag hardhandig op tegen meer dan 2.000 demonstranten, die de hoofdterminal van het vliegveld wilden binnendringen om de uitzetting van afgewezen asielzoekers te voorkomen. In Hamburg hield de politie zaterdag tien linkse activisten aan, nadat een groep van ongeveer 70 activisten een kantoor van de ultrarechtse Deutsche Volksunion had bestormd.