Selectie Radio

Tema. Over de vraag hoe het komt dat er wereldwijd nog steeds infectieziekten zijn. Arts Marijke Wijnroks van het ministerie van Buitenlandse Zaken vertelt wat Nederland doet om die ziekten te bestrijden. 747AM, 14.02-15.00u.

Zomeravondconcert. Live uit de Royal Albert Hall het Bach Choir en BBC Philharmonic Orchestra met John Tavener's Song of the cosmos en Gustav Holst's The planets. Radio 4, 19.04-23.00u.

Opium. De Vlaamse schrijver Walter van den Broeck praat over zijn laatste roman Een lichtgevoelige jongen, zijn zestigste verjaardag, de politieke ontwikkelingen in België en zijn verwantschap met schrijvers als Hugo Claus, Louis Paul Boon en Gerard Walschap. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. De uitzending staat in het teken van Louis Armstrong die 4 augustus 1901 werd geboren. Opnamen met o.a. Duke Ellington en duetten met Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Bing Crosby, Danny Kaye, Velma Middleton, Barbra Streisand en Lotte Lenya. Verder de opname waarop hij een gedicht voor kinderen spreekt. Radio 2. 23.02-1.00u.

Šimek 's nachts. Herhaling uit januari dit jaar van het gesprek met televisiepresentator Frits Barend. Radio 1, 0.04-1.00u.